MEKAN BURASI:xD
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.


burası gen forum full down, fulleğlence
 
AnasayfaKapıLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Arama
 
 

Sonuç :
 
Rechercher çıkıntı araştırma
En son konular
» Perfect Windows XP SP3 +Plus
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimeC.tesi Nis. 25, 2009 6:45 pm tarafından Admin

» PhotoShop CS3 - Örnekli Görüntülü Ders
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:17 am tarafından Admin

» Expression Web (Yeni Frontpage) Video Ders TR
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:16 am tarafından Admin

» Photoshop Banner Yapımı[TrSniper Video]
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:15 am tarafından Admin

» Photoshop Banner Yapımı[TrSniper Video]
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:15 am tarafından Admin

» Adobe Photoshop CS3 Görsel Eğitim (Türkçe)
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:12 am tarafından Admin

» Adobe Photoshop Cs2 Adım Adım Kurma
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:08 am tarafından Admin

» Photoshop Egitim Kitabi
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:05 am tarafından Admin

» Standart Adobe Illustrator Brushes Linkleri :
photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 9:04 am tarafından Admin

Tarıyıcı
 Kapı
 Indeks
 Üye Listesi
 Profil
 SSS
 Arama
Forum
Ortaklar
bedava forum

 

 photo shop ta püf noktaları 2

Aşağa gitmek 
YazarMesaj
Admin
Admin
Admin


Mesaj Sayısı : 129
Kayıt tarihi : 18/04/09
Yaş : 31
Nerden : istanbul

photo shop ta püf noktaları 2 Empty
MesajKonu: photo shop ta püf noktaları 2   photo shop ta püf noktaları 2 I_icon_minitimePerş. Nis. 23, 2009 8:56 am

[justify]21-PRATİK SEÇİMLER
Photoshop içerisinde layer’da, Alpha kanallarında yer alan piksellerihızlı ve pratik bir biçimde seçmek için klavyeden command tuşu basılıdurumdayken mouse ile layer’a, alpha kanalına, path’e tıkladığınızdaseçim gerçekleşir. Layer’ları ve Alpha kanalındaki maskeyi Selectmenüsünden Load Selection’ı kullanarak da Layer ve Alpha kanalınıseçili duruma getirebilirsiniz.

22-TRANSFORM SELECTION
Seçim alanını istediğiniz biçimde büyütüp, açı verebilir, perspektifetkisi yaratabilirsiniz. Özel gölgeleme tekniklerinde, aynı forma sahipfarklı büyüklükteki nesneler için kullanabileceğiniz bir araç.Selection menüsü altında bulunan Transform Selection ancak çalışmaalanında bir seçim olduğunda aktif hale gelir.

23-COPY MERGED
Photoshop harikalarından bir tanesi daha. Özellikle benim çok pratikkullanımından dolayı sık sık başvurduğum bir araç. Onlarca layer’lı birçalışmanızda ister tüm alanı, ister bir bölümünü seçip, seçim alanıiçerisinde kalan gizlenmiş layer’ları görmeyen sadece aktif olanlayer’ları gören Copy Merged komutu uygulandığında seçim alanıiçerisinde kalan tüm layerlara, Flatten Image komutu uygulayarakhafızasında layer’ları birleştirerek kopyalar ve istediğiniz yereyapıştırabilirsiniz.

24-ARRANGE
Diğer programlarda çok sık kullandığımız, nesneler arasında yerdeğişikliği yaparız. Birbirlerinin altına ya da üstüne taşımak, bazenen alta bazen de en üste taşıma yaparız. Photoshop programında bunugenelde elle grçekleştiririz. Ama Photoshop içersinde de böyle bir araçve komut dizini var. Layer menüsü altında bulunan Arrange sekmesindelayerlı bir çalışma belgesinde herhangi bir layer’ı diğer bir layer’ınaltına, üstüne yada en üste taşıma gibi komutları bulunmakta.

25-YAZILI VE SESLİ MESAJ
Çalışmanızı bitirdiniz ve sizden sonra başka bir arkadaşınızbıraktığınız yerden devam edecek ya da Photoshop dökümanını başka biryere gönderiyorsunuz.
Photoshop belgesinin içine doğrudan kendi sesinizle not bırakmaya nedersiniz? Toolbox üzerinde bulunan bu iki araç ile gerekli notlarıaktarabilirsiniz.

26-APPLY IMAGE
Alpha kanallarını yoğun kullananlar için harika bir püfümüz var. Bupüfü birlikte yapmak için herhangi bir görsel açın ve iki alpha kanalıyaratın. Alpha 1’de özel bir desen olsun, Alpha 2’de ise mask görevigörecek. Benim örneğimde olduğu gibi feather verilerek oluşturulmuş birküre olabilir. Çalışmanızı kanallarda bitirdikten sonra RGB kanalatıklayın. Image> Apply Image’ı açın. Örnek resimdeki Apply Imagedeğerlerini girin. Preview seçeneği aktif olduğunda değişen değerlerhemen çalışma dokümanında görünür. Önemli ve etkili bir araç olan ApplyImages, çoğunlukla Photoshop kullanıcılarının gözden kaçırdığı birnokta. Çalışmayı layer kullanmadan yaptık. Bir de Apply Image’ı ikilayer ve Alpha kanalında bir maske görevini görecek şekildekullandığımızda yine etkili bir sonuç alabiliriz.

27-SEÇİMİ PATH’E DÖNÜŞTÜRME
Path denilince hemen dekupaj akla geliyor. Photoshop yeni yaptığıatakla uzun ve zahmetli path çizimlerini geride bıraktıracak. Biz yinede geriye giderek halen sorunların çıktığı birkaç noktanın altınıçizeceğiz.
Örnek çalışmamızda etrafı oldukça temiz bir ördeğimiz var. Magic Wandaracıyla uygun tolerans değerinde beyaz alanı seçerek seçimi inverstkomutuyla tersine çevirdik. Ördeğimizin kenarlarında piksellerdendolayı kırıklı bir seçim elde ettik. Bu kırıklıkları gidermek içinSelect>Modify>Smooth değerine gireceğiniz piksel değeri kadarhatlar yumuşayacaktır. Ardından yine aynı bölümden Contract komutuyla 1piksel değerinde içe doğru seçimi daralttığımızda temiz bir görüntüelde ederiz. Var olan seçimi Path’e dönüştürmek için Window>ShowPaths’i açarak options sekmesinden Make Work Path komutunu verin.Tolerans değerine 0.5 değerini girin. Path paletinde isimsiz bir patholuştu, Work Path yazan yazının üzerine çift tıklayın ve bir isimvererek kaydedin. Aksi takdirde path aracıyla çizim yapmayabaşladığınızda isimsiz path’iniz silinebilir. Var olan path’ini isterkopyalayarak ister File>Export>Paths to Illustrator komutyavektörel bir programa taşıyabilirsiniz.

28-STROKE PATH
Path paletinde var olan path’i bir yol olarak kabul edip, Photoshopbizim belirlediğimiz toolbox araçlardan (boyama, rötuş) birisiyle pathboyunca otomatik bir şekilde önceden girilmiş değerler doğrultusundadolaşarak müdehale eder. Stroke Path’in komutsal yönetiminin yanındapratik kullanımlar vardır. Örnek resimde gördüğünüz gibi çalışma alanıiçersinde aktif bir path var ve toolbox’ta seçilmiş bir airbrush boyamaaracı. Airbrush için gerekli değerler girilmişse, (fırça büyüklüğü,opacity, renk gibi) klavyeden enter tuşuna bir kere basmanız yeterliolacaktır. Eğer toolbox’ta airbrush ya da başka bir boyama aracı değilde path, zoom, move gibi araçlar varsa, command tuşu basılı durumdaiken enter tuşuna basmanız path’i selection olarak aktif halegetirecektir.

29-TIFF FORMATINDA CLIPPING PATH
Photoshop içinde yaptığımız dekupajları FreeHand programına TIFFformatında Clipping Path özelliğinde kaydedip aktarabiliyoruz. EPSformatında Clipping Path daha kolay ve daha bilinir ama FreeHandprogramı içersinde sorunsuzca film çıkışa gönderilebiliyor.

30-CONTACT SHEET II
Özel bir katologlama sistemi. File menüsü altında, Automate seçeneğindebulunan Contact Sheet II sürekli karıştırdığımız, aradığımızıbulamadığımız görsel kütüphanemiz içinde ön görüntülü katologlamayaparak bizi hem zaman kaybından hem de stresten kurtarır. ContactSheet penceresini incelersek Source Folder butonunda katologlamayapılacak dosya dizinini tanımlatıyoruz. Document bölümünde isekataloglama yapılacak sayfa ölçülerini ve çözünürlük değeritanımlanıyor. Thumbnails bölümünde ise sayfa ölçülerini belirttiğimizalana yatayda ve dikeyde kaç bölümden oluşacağını, bir sayfamızda kaçgörsel olması gerektiğine karar veriyoruz. En son bölümdegörsellerimizin altında dosya isimlerinin hangi karakterde, kaç puntodayazılacağını belirliyoruz. Kataloglama işlemi tanımladığınız dosyadizinindeki görseller bitene kadar devam eder. Sayfa doldukça Photoshopyeni bir sayfa açarak devam eder. Çalışma bittiğinde istediğinizformatta saklayabilir veya baskılarını yaparak arşivleyebilirsiniz.Katologlama sırasında dosya isimlerini yazdığından aramak, bulmak çokdaha kolay olacaktır.

31-LAYER MODE’LARIYLA ÖZEL EFEKTLER
Layer Mode’larının birbirleriyle çarpıştırılması sonucu hoş görüntülerelde edebilirsiniz. Bu çalışmamızı RGB renk modunda uygulayacağız.Herhangi bir görsel açın, görselimiz RGB değilse Image/Mode sekmesindenRGB renk modunu seçerek dönüştürün. Son kontrollerden sonra çalışmayabaşlayabiliriz. Görselimize Image/Adjust/ Invert komutunu uygulayın.Background’da bulunan çalışmamızı yeni bir layer olarak çoğaltın. Layermodunu Difference seçeneğine getirerek, Toolbox’tan Airbrush aracınatıklayın. İstediğiniz fırça büyüklüğünde ve her seferinde farklı renktonlarında boyamalar yapın. Bu şekilde farklı alternatiflerüretebilirsiniz. Çalışmanızı Offset baskı tekniğinde kullanmakisterseniz tüm layer’ları birleştirdikten sonra CMYK renk formatınaçevirerek yerleştirebilirsiniz.

32-QUICK MASK-1
Quick Mask çalışma alanında bir seçili alan olması durumunda klavyeden-Q- harfine basarak devreye giren ve bu alan üzerinde Brush araçlarıylaboyayarak alan ekleme ve çıkarma yapabileceğimiz bir tekniği bizesunar. Bunun yanında var olan bir seçili alanı Quick maskadönüştürdüğümüzde uyguladığımız Distort filtreleri sayesinde farklıgörünümler elde edebiliriz. Örnek görselimizde bir seçili alan yaratıp(1) onu Quick Maska çevirdik (2) ve Distort'tan Wave Efektiniuygulayarak görselimizde bordür oluşturduk (3). Sonra da var olan QuickMask’ı tekrar klavyeden -Q- harfine basarak seçili duruma getirdik.Seçili alandan yararlanarak görselimizin dış alanını boşaltarak LayerStyle’den farklı etkilerde bulunduk.

33-QUICK MASK-2
CMYK renk formatında bir görsele RGB renk formatında çalışan filtreleriuygulayamazsınız. CMYK formatında iken, Alpha kanalında yapılançalışmalara RGB renk kanalında çalışan filtrelerden bazılarıuygulanabilir, Quick Mask'ta da RGB renk kanalında çalışan filtregruplarından bazılarını çalıştıralabilir, seçili alan uygulayarak,seçim alanını Quick Mask'tan çıkardıktan sonra renk araçlarıyla veyatercih ettiğiniz farklı araçlarla müdahale edebilirsiniz. Etkisigörsele direkt uygulanmasından daha iyi olmaz ama gereksiz yereRGB-CMYK dönüşümlerinin önüne geçebilir.

34-LAYER OPACITY DEĞERİ DÜŞTÜĞÜNDE DİKKAT!
Photoshop içerisinde sıklıkla kullanılan Auto Select Layer seçeneği neyazık ki her opacity değerinde çalışmıyor. Layer’ın opacity değeri50’nin altına düştüğünde Auto Select Layer opacity değeri düşük layer’ıgörmeyerek direkt altaki layer’ı seçiyor.

35-CREATE LAYER
Örnek bir çalışma üzerinde açıklayalım. Photoshop içersinde bir yazıyazın ve drop, bevel, stroke gibi özelliklerde yazıya efekt uygulayın.Ardından Layer menüsünden Layer Style/ Create Layer komutunu uygulayın.Örnek resimde uygulama öncesi ve sonrasını gösteren ön görüntü var.

36-HASSAS RÖTUŞLAR
Servis bürodan gelen ya da kendi dia bankımızda bulunan görselfotoğraflarda istediğimiz gibi renk tonlamalarını yakalayamayız.Özellik insan yüzlerinde ışık patlamaları, gözlerin etrafında yoğungölgeler istemeyen sonuçlar yaratır. Deformasyona uğratmadan, bölgedekipiksellerin tonuyla oynayan Dodge ve Burn Tool araçları bazen hayatkurtarır. Örnek resmimizde Dodge Tool ile resmin sağ tarafındagördüğünüz gibi tonlarını açtım. Burn Tool ile fazla ışık almış,noktası zayıf bölgelerin doygunluğunu arttırmak için kullanabilirsiniz.

37-PHOTOSHOP’TA TEL ÖRGÜ
Photoshop ile örnek resimde görmüş oduğunuz gibi basit bir tel örgü yapmaya çalışacağız. Burada yine kanallar karşımıza çıkıyor.
1. Ördeğimizin olduğu belgeyi açalım, az önce üzerinde bir dekupaj çalışması yaptığımızdan etrafında halen dekupe var.
2. Ördeğimizin Channel bölümüne bir Alpha kanalı ekleyerek filter> render> clouds filtresini uygulayalım.
3. Toolbox’taki foreground rengini beyaz yapın ve ardından filter>texture> stained glass filtresini açın. Resimdeki ön değerleri girinve kapatın. Oluşan görselimizde kontrastlığı artırarak beyaz çizgilerinet bir şekilde elde edeceğiz.
4. Levels tablosunu açın ve Input Levels bölümüne sırayla şu değerleri girin 47/0.10/255 ve kapatın.
5. Tel örgümüz nerdeyse hazır. RGB kanala tıklayarak boş bir layer açın.
6. Select menüsünden Load Selection’ı açarak Channel bölümünden Alpha 1’i seçerek pencereyi kapatın.
7. Oluşan seçili alana herhangibir renk doldurun. İsterseniz Layer Style’den Drop Shadow ile gölge verebilirsiniz.
8. Tel örgüyü istediğiniz biçimde seçerek Layer Mask’ı kullanarak kadrajlayabilirsiniz.

38-KULLANMADIĞINIZ LAYER’LARI GİZLEYEREK KAYDEDİN
Öyle çalışmalar olur ki 20-30 layer kullanmak zorunda kalır, Photoshopbelgemiz yüzlerce MB oluverir. Örnek resimde gördüğünüz gibi aynıbelgeyi tüm layer’ları gizleyerek kaydettiğimizde 20 MB bir farkınolduğunu görebilirsiniz. Layer Set’lerle çalıştığınızda gizleme vegösterme çok daha kolay olacaktır.

39-PRINT OPTIONS
Photoshop 6 ile gelen File menüsü altında sinsice bekleyen baskıdabüyük kolaylık sağlayan bir araç. Print options aracılığıylabaskılarınıza büyük bir kolaylık sağlıyor. Kağıdınıza göre Scale to FitMedia komutuyla deformasyona uğratmadan oranlı bir şekilde sığdırarakaldığınız baskılarda, kağıt rengini, ters yüz baskıyı ve birçoközelliği kontrol edebilirsiniz.
Sayfa başına dön Aşağa gitmek
http://gncmekan.yetkinforum.com
 
photo shop ta püf noktaları 2
Sayfa başına dön 
1 sayfadaki 1 sayfası

Bu forumun müsaadesi var:Bu forumdaki mesajlara cevap veremezsiniz
MEKAN BURASI:xD :: PHOTOSHOP DERSLERİ :: Genel Dersler-
Buraya geçin: